Добавена на: 2020-09-15

Поздравителен адрес по случай първия учебен ден

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Приемете моите сърдечни поздравления по случай 15 септември – първият учебен ден. На прага сме на нова учебна година, която крие нови знания, емоционални мигове, но и предизвикателства, диктувани от динамичния свят, в който живеем. Една традиция остава непроменена през годините – да отбелязваме с почит и преклонение празника на знанията, на духовното огнище на българина – училището.

Изминалата учебна година безспорно бе изпълнена с трудности, провокирани от пандемията от коронавирус. Гордея се, че българската образователна система показва гъвкавост, иновативност и висок професионализъм при реализирането на дистанционното обучение. Отличният резултат е благодарение на силния екип: учители, родители и ученици.

Изключително важно е и през новата учебна година в училищата да се спазват противоепидемичните мерки, за да бъдат всички в безопасност, а родителите спокойно да изпратят децата си обратно в класните стаи.

СКЪПИ УЧИТЕЛИ,

Продължавайте да закриляте нашите деца с грижите си и да ги превръщате в отговорни личности със знанията, които им давате всеки ден! Вашата професия е призвание и носите силата на съвременния будител в сърцето си.

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Предстоят Ви срещи с обичани учители, стари приятели, нови запознанства. Но най-вече Ви очаква докосването до безкрайния свят на знанието, което ще Ви води през целия житейски път. Не се страхувайте от неизвестното, а бъдете любопитни, мотивирани, задавайте въпроси и търсете винаги доброто в света около Вас. Най-вълнуващ ден е днес за първокласниците – запазете радостния трепет и занапред, винаги, когато прекрачвате училищния праг.

СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

Без Вашата подкрепа българското училище няма как да върви напред и да устоява на трудностите. Във Ваше лице намираме всеотдайни партньори и най-вече приятели.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ! НА ДОБЪР ЧАС!

Асим Адемов,

Член на ЕНП/ГЕРБ

в Европейския парламент