Добавена на: 2020-04-23

Асим Адемов и ГЕРБ-Гърмен с благотворителна кампания за Великден

Евродепутатът Асим Адемов и общинската организация на ГЕРБ – Гърмен съвместно организираха благотворителна акция за Великден, съобщи БНР.

В реализацията на кампанията, инициирана от г-н Адемов активно се включиха Верхад Ислямов и председателя на Общински съвет – Гърмен Денис Шенгов. Бяха подготвени и раздадени 145 пакета с храна от първа необходимост за самотно живеещи възрастни хора и семейства в затруднено положение.

Великденските пакети включват олио, брашно, захар, боб, леща, макаронени изделия, консерви, както и традиционния за празника великденски козунак. Целта на инициативата е да бъде обхванат максимално голям брой хора в неравностойно положение от общината, които да посрещнат без притеснение и с пълна трапеза най-светлия християнски празник.

„Този жест е символичен, защото възрастните хора заслужават много повече. Но с отделеното внимание към тях ние желаем да направим предстоящия голям християнски празник Великден още по-светъл и празничен. Нека отворим сърцата си и бъдем съпричастни към нуждаещите се!“, заяви г-н Адемов. Той благодари на на всички кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ – Гърмен, които се отзоваха и дариха средства за закупуване на хранителните продукти.