Добавена на: 2020-01-20

Евродепутатът Асим Адемов награди в Кърджали победителите в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ от областта

Анна Пенчева от Икономиката – голямата победителка в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. Наградата беше връчена от госпожа Цвета Караянчева – председател на Народното събрание.
На тържествена церемония в Областна администрация – Кърджали бяха обявени победителите от ученическия конкурс за мултимедийна презентация на тема: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. Конкурсът бе организиран от евродепутата Асим Адемов съвместно с РУО – Кърджали.
Целта на оспорваното съревнование беше да насочи вниманието на учениците към историческата памет на личности от родния край, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българския патриотизъм и приобщаване към европейските ценности.
Асим Адемов

Голямата награда – посещение в Европейския парламент в Брюксел, бе спечелена от Анна Пенчева от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали. Наградата беше връчена от госпожа Цвета Караянчева – председател на Народното събрание.

Асим Адемов
Въпреки че интересите на даровитата тинейджърка са насочени главно в областта на природо-математическите науки, тя не крие обичта си към историята и културата на България. Ани сподели развълнувано: „Обичам да пътувам и съм много щастлива, че ще имам възможност да посетя Брюксел. Но където и да съм, никога не забравям коя съм и колко много дължа на предците ни. Смело твърдя, че малка България има с какво да се гордее и какво да предложи на Обединена Европа – прекрасна природа, толерантен народ и богата история и култура!“
Асим Адемов

Асим Адемов