Добавена на: 2020-01-16

Евродепутатът Асим Адемов ще награди победителите в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ от област Сливен

Евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Асим Адемов ще награди победителите в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. Официалната церемония ще се проведе на 1 февруари /събота/ 2020г. в залата на III етаж в Регионален исторически музей “Д-р Симеон Табаков” – гр. Сливен от 11:00ч.
Победителят в конкурса, организиран от евродепутата и РУО- Сливен, ще получи възможността да посети Европейския парламент в Брюксел. Ще бъдат връчени и две поощрителни награди.
Общо 33 презентации на ученици от Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел участват в конкурса по повод Деня на народните будители - 1 ноември. Младежите, които са от 8 до 12 клас, трябваше да изготвят презентации с дължина до 20 слайда, като включат информация за будители от област Сливен, допринесли за българската духовност, култура и развитие. Жури в състав Николай Сираков - директор на РИМ- Сливен, Надежда Тодорова-Петрова - старши експерт по БЕЛ в РУО-Сливен и Христина Ангелова - учител по ИТ, оцени презентациите на учениците. Освен в Сливен, конкурсът „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ се проведе в още шест областни града, в които Асим Адемов има информационни центрове - Бургас, Благоевград, Кърджали, Разград, Смолян и Търговище.