Добавена на: 2019-12-11

Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните

Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните, заедно с евродепутати от други страни и политически групи. Събитието, което се проведе в сградата на Европейския парламент в Брюксел, беше уважено и от еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Целта на форума да осигури платформа за дебат между всички участници в устойчивото производство на храни. Преходът към Обща европейска политика на храните, предназначена да се вслушва по-внимателно и да откликва по-бързо на очакванията на европейските потребители, също ще бъде обект на дискусии.

Асим Адемов и Мария Габриел

Членовете на ЕФХ могат да включват евродепутати, фермери, компании за храни и напитки, фирми за търговия на дребно с хранителни стоки и услуги, европейски и/ или национални федерации и секторни асоциации, неправителствени организации, университети и научно-изследователски центрове.

Асим Адемов, който е част от Комисията по земеделие на ЕП, обясни защо се включва в инициативата като заяви, че подкрепя създаването на платформа, в която ще участват всички, които са в хранителната верига: