Добавена на: 2024-04-23

Eвродепутатът от ГЕРБ/СДС Асим Адемов: Нека направим така, че да имаме една горда България

България е част от Европа и георграфски и политически. Защо трябва българите да излязат на 9 юни да гласуват? На този въпрос пред NOVINI.BG отговори евродепутатът от ГЕРБ/СДС Асим Адемов.

„Гласуването е не само начин да подкрепяш, но и да променяш. Нека с гласа на всички българи да направим така, че да имаме горда България в една силна Европа“, заяви той.

Адемов с усмивка разкри кои са най-силните му моменти през този мандат на Европейския парламент (ЕП), който е бил изпълнен с предизвикателства, кризи, войни. „Някъде взехме много добри позиции, но някъде не“, обясни той, но уточни, че поуките са налице.

Той сподели, че основно е работил в две комисии и лично постижение за него е розовото насло, както и че българските животновъди и тютюнопроизводители продължават да получават пари.

Асим Адемов коментира и изборите 2 в 1 в България. Според него, колкото и изтъркано да звучи, България се е нуждаела от правителството, което е имала. Но, според него, ПП-ДБ не са мислили за България, а за своите изгоди.

Относно в кои листи ще бъде – за национален или европейски парламент, Адемов обясни, че ще бъде там, където реши партията. „Мога да бъда в листа, мога и да не бъда, но каквото реши партията. Тя се отличава с дисциплина“, заяви той и категорично обясни, че ще даде всичко от себе си за успехът на ГЕРБ.