Добавена на: 2023-12-04

Асим Адемов, ГЕРБ: Наша задача сега е да възстановим авторитета на България

Асим Адемов, член на Европейският парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ, бе сред официалните гости на конференцията на МГЕРБ, която се проведе в град Сливен.

По думите му, днешният ден е труден, защото трябва да се вземат трудни политически решения с трудни партньори. ""ГЕРБ мисли партийно държавнически, а Промяната - партийно партизански. Те са като онези партизани - живи разбойници, които влизат в държавата като в мандра, взимат всичко и оставят бележка, че някой, някога, в накое управление ще се разплати. За разлика от тях, ние искаме в тази мандра, да има днес, да има и утре.", подчерта Асим Адемов.

Наша задача сега е да възстановим авторитета на България, който страната ни имаше при управлението на правителството на господин Борисов. "Тук европейски лидери идваха да търсят решение на европейски проблеми. И ги намираха. Сега нито едно знаково политическо лице не е посетило страната ни. Това трябва да се промени", категоричен бе Адемов. Той припомни, че в навечерието на изборите за Европейски парламент трябва да се работи за възстановяване авторитета на страната ни, за да заеме тя мястото, което и се полага в Европейския съюз.

Специален гост на зимната конференция е лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов, а лектори са Делян Добрев, председател на комисията по енергетика в Народното събрание и Калин Каменов, кмет на Враца.

Над 160 младежи от цялата страна участват в Националната зимна

академия #MGERB4YOURFUTURE. Форумът се организира от Фондация "Ханс

Зайдел“ и Сдружение "Граждани за европейско развитие на България“.