Добавена на: 2023-09-08

Асим Адемов ГЕРБ/ЕНП се срещна с кандидата за еврокомисар Илиана Иванова

Българският Евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП, Асим Адемов, проведе конструктивна среща с кандидата за еврокомисар от България, г-жа Илиана Иванова, по време на нейното изслушване пред Европейския парламент.

Изслушването на г-жа Иванова бе отбелязано с изключително добро представяне и солидна подготовка, които потвърдиха нейните солидни знания и високо ниво на компетентност. Евродепутат Асим Адемов сподели своя коментар след срещата: "Ще имаме комисар, кадър на ГЕРБ, който ще представлява България достойно и отговорно в Европейската комисия!"

По време на срещата, г-жа Иванова отговори безупречно на въпросите, включително този, зададен от Евродепутата Адемов, което утвърди нейната способност да се справи успешно с предизвикателствата пред секторите за иновации, научни изследвания, култура, образование и младежта в България и Европейския съюз.

Илиана Иванова, бивш евродепутат и член на Европейската сметна палата ще представлява страната ни в Европейската комисия. С този успех България набира отново свой глас в европейските институции след напускането на предишния комисар Мария Габриел.