Добавена на: 2023-06-26

Ученици от ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ от Благоевград бяха наградени като победители в конкурса на Асим Адемов

Ученици от ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ в Благоевград бяха наградени като победители в конкурса на евродепутата Асим Адемов за най-иновативно събитие за Деня на Европа.

Съвместно с началника на РУО Благоевград Ивайло Златанов и ръководството на гимназията Адемов връчи грамоти и голямата награда на младежите и техния ръководител.

Екипът на победителите се състои от петима ученици от 10 клас – Анна Стоименова, Любомира Иванова, Мария Атанасова, Александър Христов, Мартин Дудаклиев, и преподавателят им Илонка Каракичева. Голямата награда е посещение на Европейския парламент в Брюксел, където учениците ще могат да се запознаят на място с дейността и структурата на европейската институция, както и с работата на евродепутатите.

В конкурса взеха участие 22 училища от областите Бургас, Благоевград, Видин, Смолян и Сливен като участваха ученици от 10 до 12 клас. Те трябваше да организират иновативно събитие по повод 9-ти май – Ден на Европа.

Конкурсът целеше да насочи вниманието на младежите към работата на европейските институции, да предизвика интерес у младите хора да се запознаят подробно с техните граждански права и как да ги използват, да осъзнаят основните политики на ЕС, които през следващите години ще бъдат провеждани от самите тях.