Добавена на: 2023-06-10

Асим Адемов: В Европейския парламент имат удовлетворение и надежда, че след две загубени години България има редовно правителство

"Вече има удовлетворение сред нашите колеги в Европейския парламент, че след две години, загубени в избори, най-накрая България има своето правителство. Гледат с надежда да се нормализират нещата в страната, защото е в интерес на Европейския съюз", каза за БТА Асим Адемов, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ-СДС.

Той коментира и Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) по процедурата за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. „Това са твърде скорошни събития, които все още не са отзвучали в Европейския парламент. Все пак това са вътрешни неща. Явно е, че има проблем в съдебната система, явно е, че има нужда от реформа. Трябва да се намерят решения. Виждаме какви скандали се вихрят, че много хора са замесени и имат вина. За доброто на страната ни и на гражданите е тази реформа най-накрая да се случи и да заработи съдебната система както трябва, за да има тази справедливост, за която хората жадуват толкова години“, каза Адемов.

Той присъства в Ловеч на откриването на научната конференция „Руският фактор в българските кризи“. Форумът в Ловчанско читалище „Наука – 1870 г“ ще продължи две дни, в които ще бъдат представени 16 доклада.