Добавена на: 2023-01-21

Евродепутатът Асим Адемов: „Промяната“ нанесе щети на икономиката и всички сфери от живота, но и върху имиджа на България

Като ваш представител в Европейския парламент мога да ви кажа как изглежда България, погледната от сърцето на Европа. След връхлетялата ни „Промяна“ в последните 2 години - с огромно съжаление казвам и дебело подчертавам, че България не изглежда никак добре. Освен всичките щети, които нанесоха на икономиката и на всички сфери от живота, те нанесоха щета и върху имиджа и България, заяви евродепутатът Асим Адемов пред жители, членове и симпатизанти на ГЕРБ от Златоград, Смолян, Кърджали и Хасково. На събитието присъства и Бойко Борисов, председател на ГЕРБ.

Той изтъкна, че допреди две години, когато управляваше ГЕРБ и министър-председател беше Бойко Борисов, България беше на европейската карта, беше там, където се решаваха европейските проблеми.

„Нашият министър-председател беше уважаван човек. Неговите партньори и колеги знаеха, че ключът за решаване на проблемите със Западните Балкани и Македония е в България. Сега това се промени. България не е вече този надежден, предвидим партньор. Това си говорим с колегите от ЕНП и останалите. Даже с умиление си спомняме как сме управлявали и всички съжаляват, че г-н Борисов не е премиер. Европейският съюз и Европейският парламент вярват на ГЕРБ, вярват на Бойко Борисов“, посочи Адемов.

По думите му за този авторитет заслуга имат и самите евродепутати. “Бъдете сигурни, че те достойно представляват вас и България. Когато имате възможност, влезте в сайта на ЕП. Там всички гласувания са публични. Ще видите кои партии са проевропейски само на думи и кои - на думи и на дела. Ще видите, че при всички решения за единството на Европа ГЕРБ сме там и гласуваме „За“ - открито, честно и почтено. Ще видите кои се крият и не искат да гласуват, като например когато искахме да създадем европейски трибунал за осъждане на престъпленията на Русия в Украйна. Затова, приятели, искам на предстоящиете избори да направим така, че ГЕРБ да се занимава само с това, с което най-добре се справя - да управлява“, подчерта евродепутатът Асим Адемов.