Добавена на: 2022-12-09

Асим Адемов за Шенген: Драстичен пример за двойни стандарти

Очаквано Нидерландия и Австрия не ни пуснаха в Шенген. Очаквано, но и крайно некоректно срещу България!

Това коментира във фейсбук евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов.

"Но докато в транс повтаряме под път и над път, както го правеше напълно случайният ни премиер Кирил Петков, че сме най-корумпираната страна в света, друго не може да се очаква от неговия приятел Марк Рюте, с когото се хвалеше просто Киро! Корупция, за огромно съжаление, има навсякъде", констатира Адемов.

Наскоро европейската прокуратура разкри най-голямата измама с ДДС в ЕС за 2,2 милиарда евро, като сред засегнатите страни е и Нидерландия, припомня той. "Също в Нидерландия преди няколко дена на пристанището в Ротердам бяха заловени нидерландски митничари със сериозни корупционни схеми за внасяне на наркотици и пране на пари. Но г-н Рюте за това мълчи, той вижда само далеч от страната си", посочва българският представител в Европарламента.

Това е невропейско поведение от негова страна, това е драстичен пример за двойни стандарти, пише още Адемов.

"Но с любезното съдействие на правителствата на Радев - и служебните, с некомпетентните най-вече министри на вътрешните работи, и правителството на Промяната му, начело с комичния премиер Кирил Петков.

И докато хвърляме кал по страната ни в чужбина, докато пишем резолюции по собствена инициатива в ЕП срещу България, е нормално да очакваме и подобни решения", заявява Асим Адемов.