Добавена на: 2022-09-15

Асим Адемов: ЕП бурно аплодира Манфред Вебер, невъзпитано се държаха зелените и левицата

Евродепутатът Асим Адемов коментира с пост във Фейсбук какво се е случило в залата на ЕП при дебата по внесения от ЕНП въпрос за незаконния арест на опозиционния лидер в България Бойко Борисов.

В позицията си Адемов категорично заявява, че Манфред Вебер е бил бурно аплодиран от цялата зала в ЕП. Точно обратното обаче написаха „Offnews” , Novini.bg, Евроком, "Сега", Debati.bg, Frognews и "24 часа", които малко по-късно свалиха новината. Според тези издания лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер е бил освиркан, докато е говорил за ареста на бившия български премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

"И още един пример - в последната Конференция на партиите дебатирахме ситуацията в България. Двама независими съдии обявиха ареста на опозиционния лидер в България Бойко Борисов за незаконен, наистина е сериозно. Само исках дебат за върховенството на закона в България, но ми беше отказано от Зелените. Не политизирайте нещата, когато говорим за върховенството на закона”, гласи изказването на Манфред Вебер.

Истината е, че думите му не предизвикаха освиркване, а бурни аплодисменти от цялата зала.

Ето и целия пост на Асим Адемов:

"Не, уважаеми, не ЕП заглуши Манфред Вебер, докато говореше и спомена за незаконния арест на Бойко Борисов. Той говореше за лицемерието на лявата част от парламента и като пример за тяхното лицемерие и двуличие посочи нежеланието им да обсъдят незаконния арест на Бойко Борисов, обявен за такъв от двама независими съдии.

Невъзпитано ( по-меко не мога да се изразя) се държаха колегите от Зелените, крайната левица, левицата.

Останалата част от залата бурно аплодира Манфред Вебер!

Явно е, че когато някои медии и политически сили нямат аргументи срещу ГЕРБ и неговия лидер, започват да използват лъжи и правят фалшиви новини.

Куриоз е, че някои хора се изживяват като журналисти!

Реакцията на негодувание в Европарламента започна, когато Вебер влезе в полемика с водачката на Зелените в ЕП и нямаше нищо общо с лидера на ГЕРБ."