Добавена на: 2022-09-08

Евродепутати от ГЕРБ/ЕНП разобличиха Бойко Рашков пред ЕП за терора, репресиите и незаконните арести срещу опозицията унас

Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ, заяви пред комисията по петициите, че Бойко Рашков е упражнил тормоз и натиск върху привърженици на партия ГЕРБ. На тормоз от страна на полицията бяха подложени и хора от други политически партии. Това ставаше пред очите на семействата и децата на хората. Върхът на безобразията от страна на министъра на вътрешните работи, бе, когато арестува лидера на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов и то без никакви доказателства. Разбира се, всички тези арести бяха оспорени в съда и българският съд се произнесе, че те са незаконни и ги отхвърли, заяви Адемов.

Виновникът за тормоза над невинни граждани, които ни напомниха за мрачното комунистическо минало е Бойко Рашков. Той е свързан именно с този стар апарат. Явно на някои политици в България този режим им липсва. Те не са научени да работят сн многообразието и не могат да работят с мнение, различно от тяхното. Подкрепям петицията и искам тя да остане отворена, заяви Адемов.

Евродепутатът Александър Йорданов обобщи, че в България е направен опит да се повторят методи и практики на терор, които ние познаваме от времето на комунистическия режим. Тук са приети много резолюции, които осъждат тоталитарните режими и практиките, както на национал-социалистическия режим в Германия, така и на комунистическите режими, на сталинските години, каза Йорданов.

МВР е издало близо 14 хиляди предупредителни протокола само на привърженици на партия ГЕРБ. Неправомерните действия на Бойко Рашков бяха прикрити. Но нека петицията остане отворена, призова Емил Радев.

Днес, в комисията по петиции в ЕП, се обсъждаше петиция за тормоза от страна на властите по време на предизборната...

Публикувахте от Асим Ахмед Адемов в Четвъртък, 8 септември 2022 г.