Добавена на: 2022-06-14

Асим Адемов опроверга премиера: Украинското зърно няма да минава през Варна, а през Констанца

Евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов хвана премиера Кирил Петков в лъжа. Във Фейсбук той написа, че украинското зърно ще минава през румънското пристанище Констанца, а не през Варна, както твърдеше Петков.

След посещението си в Украйна премиерът обяви, че е уредил зърното за износ на Украйна да минава през България и че България става логистична база за търговия с украинско зърно през пристанище Варна, припомни в социалната мрежа евродепутатът Асим Адемов.

Публикацията му продължава така:

"Да, ама не! Днес на заседание на комисията по земеделие в ЕП имахме онлайн дискусия със заместник-министъра по селскостопанската политика и храните на Украйна и отговарящ по въпросите на износа г-н Маркиян Дмитрасевич. На тази дискусия той каза, че такава логистична база ще бъде пристанището в Констанца, Румъния. И нито дума за Варна! Излиза, че ни е уредил с поредната си безсрамна лъжа.

Ех, Киро, Киро, Просто Киро, просто лъжец, просто голям, невероятен лъжец! Единствената истина за него е, че лъже непрекъснато и лъжата е част от неговото ежедневие!"