Добавена на: 2022-05-09

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС - Асим Адемов и Александър Йорданов с конференция в ЕП

По случай 9 май - Ден на Европа, заедно с колегата Александър Йорданов организираме в сряда, 11 май, в Европейския парламент конференция на тема: "Дезинформация и пропаганда срещу ЕС. Ролята на бившите кадри на комунистическите тайни служби в Централна и Източна Европа".

От България участват:
д-р Андрей Ковачев, доц. д-р Антоний Гълъбов, доц. д-р Момчил Дойчев , доц. д-р Харалан Александров и доц. д-р Николай Сираков. Гост лектори са още евродепутатите Андрюс Кубилус- бивш премиер на Литва и Раса Юкневичине - бивш министър на отбраната от Литва, както и Владимир Балчик от Словакия. В дискусията ще участват и други членове на парламентарната група на ЕНП.

Защо такава конференция и защо сега? Защото след началото на "промяната" и военната агресия на Русия срещу Украйна, в българските медии изпълзяха куп познати лица - агенти и сътрудници на бившата Държавна сигурност, които манипулират българската общественост и разпространяват кремълска пропаганда насочена срещу ЕС и неговите решения. Да разкажем за тяхната антиевропейска и антибългарска дейност е наш дълг като евродепутати.