Добавена на: 2022-04-26

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов и Андрей Ковачев откриха „XXIX Международен детски великденски фестивал – Босилеград 2022 г.”

На 24 април в Босилеград, в двора на Основното училище официално беше открит Международния детски Великденски фестивал. От главната сцена в училищния двор Александър Димитров, главният организатор на фестивала, приветства всички участници, пожелавайки им успех в състезанията. Той поздрави присъстващите по повод светлия християнски празник – Великден и пожела на всички успех. Тази година българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Асим Адемов откриха фестивала.

След кратката културна програма започнаха първите кръгове от състезанието по чупене на великденски яйца. Дарио Васев от Босилеград спечели състезанието в най-малката категория, на финала той надделя над Мия Стаменов, която зае второто място. Двете трети места си разделиха Борис Иванов и Алекс Петров. В надпреварата на малчуганите от три до пет годишна възраст участваха общо 105 деца.

405 деца се заявиха за участие в трите категории на „29 Международния детски великденски фестивал Босилеград 2022 г.“

В състезанието за деца в основната група от 5 години до 8 клас участваха общо 300 деца. След интересни борби, състояли се на три отделни сцени в училищния двор останаха 64 здрави яйца. Това са финалистите от тазгодишния фестивал, които трябва да изчакат до утре за да излъчат победителите.

Денят завърши с празничен гала концерт, който започна от 19:30 часа в Голямата зала на Културния дом в Босилеград с участието на Фолклорен танцов ансамбъл „София – 6“, гр. София, организиран с подкрепата на Столична Община – София. Програмата на „XXIX Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2022“ започна с празничен концерт на Музикален Център „Art Libitum“ от София.