Добавена на: 2021-06-03

Евродепутатът Асим Адемов организира Национален конкурс за млад фермер 2021

Стартира Националният конкурс за млад фермер 2021, който се провежда под егидата на евродепутата Асим Адемов в сътрудничество с Националната асоциация на младите фермери (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Традиционно победителят в конкурса ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери, чието седмо издание ще се състои в Брюксел, Белгия, в края на годината. Асим Адемов един от съ-организаторите на конгреса, заедно с колегите си Нуно Мело от Португалия, Симон Шмидбауер от Австрия, Херберт Дорфман от Италия, Хуан Игнасио Зойдо Алварез от Испания. Тази година форумът е посветен на справянето с последиците от пандемията от Covid-19 и приноса на земеделските стопанства в борбата с климатичните промени. Категориите, в които младите фермери ще се състезават на национално и европейско равнище са следните:

• „Най-устойчив проект“, за справяне с предизвикателствата, причинени от Covid-19 и/или за въвеждане на екологични практики в стопанството за борба с климатичните промени;

• „Най-добър дигитален проект“ за прилагане и разпространение на цифрови технологии и иновации в стопанството и

• „Най-добър проект за принос в развитието на селските райони“ за осъществяване на дейности, които допринасят за икономическото, екологичното и социално развитие на селските райони.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят формуляр за участие (по приложения образец), в който посочват име и данни за контакт, кратко описание на земеделската дейност, както и описание на устойчивите и иновативни практики, които се прилагат в стопанството на младия фермер.

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА СВАЛИТЕ ОБРАЗЕЦ НА ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕКъм формуляра за кандидатстване могат да бъдат приложени и допълнителни материали - снимки на стопанството/линк към интернет страница на бизнеса/публикации в медиите и др. Проектите се изпращат на e-mail: youngfarmersbg@gmail.com в срок до 5 юли 2021 г. с текст „Национален конкурс за млади фермери 2021“.