Добавена на: 2020-10-06

Асим Адемов ГЕРБ/ЕНП: Замисълът България да бъде унижена в ЕП не се състоя

Дългоочакваният дебат, който се проведе в Европейския парламент (ЕП), за върховенството на закона в България, е всъщност рутинна процедура в ЕП. Не сме първата държава, за която се дискутира върховенството на закона.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, коментирайки снощния дебат в Европейския праламент, който постави фокус върху върховенството на правото.

Може би някои очакваха България да бъде унижена, но аз смело мога да кажа, че замисълът на организаторите не се състоя, подчерта Адемов и посочи, че визирира колегите си Радан Кънев и Елена Йончева. "Според мен България получи повече подкрепа, отколкото критики. Разбира се, че има критики, но подкрепата, която получихме, беше доста осезателна и важна", убеден е Асим Адемов.

Tой заяви, че очакванията на хората са много по-големи, защото всеки иска да живее в по-добра и по-справедлива среда, с по-високи доходи. "Ще се съгласите, че ние никога не сме отричали, че има проблеми за решаване: има проблеми в съдебната система, има проблеми във финансовия сектор, има корупция и ние не я отричаме", каза Асим Адемов.

Евродепутатът отбеляза също така, че от ГЕРБ дават пример за борба с корупцията, като са отстранили много партийни кадри от редиците си. Асим Адемов призна, че има напрежение заради продължаващите протести у нас, но призова гражданите на улицата да бъдат по-смирени, тъй като редовните парламентарни избори са само след пет месеца.

Целия разговор с Асим Адемов гледайте във видеото: